Пятница, 10.05.2024, 05:47
 Сайт вчителя фізичної культури
Приветствую Вас Гость | RSS


Категорії розділу
Новини освіти [8]
Шкільні новини [17]
Методичний кабінет [1]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 15
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0


Главная » 2015 » Январь » 24 » "Олімпійці серед нас!" Студентська конференція «Легенди олімпійського спорту» в ДКФВ
18:07
"Олімпійці серед нас!" Студентська конференція «Легенди олімпійського спорту» в ДКФВ

Дніпродзержинський коледж фізичного виховання – один з найвидатніших навчальних закладів України. Його славна історія насичена величними й драматичними сторінками, за якими сьогодні – доля багатьох випускників, спеціалістів.
У жовтні 2015 року ДКФВ відзначатиме 85-у річницю з дня заснування. Коледж зробив вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту Придніпров’я, України. За часи його існування підготовлено понад 15 тисяч фахівців, які працюють не тільки в Україні, а й у багатьох країнах СНД. Випускники коледжу з честю захищали спортивну славу країни на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи. Гордістю і візитівкою коледжу є олімпійські чемпіони, заслужені майстри спорту: Султан Рахманов, Людмила Лисенко-Гуревич, Федора Орел (Кочергіна), Альбіна Дерюгіна та багато інших. Серед випускників – Герої Радянського Союзу, генерали, академіки, доктори та кандидати наук, заслужені працівники фізичної культури і спорту, заслужені тренери СРСР, України.
Життя вирує, кличе до нових звершень, набирає обертів. Постійний пошук, вдосконалення здобутого досвіду, збереження та продовження традицій – головна риса роботи колективу сьогодні. З 1997 року Дніпродзержинський коледж фізичного виховання очолює Чибісов Віктор Іванович. За його плечима – 45 років професійної діяльності в навчальному закладі. Коледж по-особливому рідний і дорогий Віктору Івановичу. Багатий досвід директора допомагає йому добре розуміти проблеми і педагогічного, і студентського колективів, вибудовувати їх співпрацю демократично, по-сучасному. В.І.Чибісов працює на перспективу закладу, педагогічного колективу, освіти в цілому.
Викладачі коледжу послідовно наповнюють навчально-виховний процес особливим змістом, спрямовують студентів на активність дій і самостійність мислення, розвивають потребу в постійному самовдосконаленні. Для виявлення обдарованої творчої молоді організовуються регіональні науково-теоретичні конференції. Такі заходи, для участі в яких запрошуються студенти, науковці, викладачі й інші фахівці галузі фізичного виховання та спорту, в нашому навчальному закладі стали систематичними і традиційними.
Уже 9 років поспіль у Дніпродзержинському коледжі фізичного виховання проводяться відкриті регіональні науково-практичні конференції, а з 2013 року – студентські науково-теоретичні конференції, під час яких студенти в співпраці з викладачами набувають перших навичок науково-пошукової діяльності, мають широкі можливості для реалізації своїх уподобань, здібностей і талантів.
18 листопада 2014 року в коледжі фізичного виховання відбулася студентська конференція «Легенди олімпійського спорту», де розглядалися питання історії участі спортсменів у найпрестижніших змаганнях – зимових і літніх Олімпійських іграх сучасності, особливості професійної компетентності тренерів при підготовці спортсменів до підкорення олімпійських висот та питання впливу легендарних спортсменів-олімпійців на життя світової спільноти.
У роботі конференції взяли участь 45 студентів та 50 викладачів-наукових керівників, серед яких викладачі ВНЗ України, ЗОШ Дніпропетровщини, викладачі та студенти ДКФВ. За традицією, перед початком прес-конференції почесні гості та учасники конференції відвідали музей трудової та спортивної слави коледжу та виставку надбань викладачів предметних та циклових комісій. Присутнім були представлені методичні розробки викладачів, звіти проведених відкритих занять з різних дисциплін, кубки, призи, грамоти та дипломи здобутків творчої співдружності викладачів та студентів. Почесні гості та учасники конференції інших навчальних закладів мали можливість оглянути навчальні аудиторії та спортивні зали.
У рамках заходу було проведено прес-конференцію «Олімпійці серед нас», на яку були запрошені почесні гості, учасники олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи, прославлені тренери і спортсмени, а саме: майстер спорту міжнародного класу з волейболу, учасниця Олімпійських ігор в Атланті 1996 року Марія Володимирівна Александрова; заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики, бронзовий призер XXIX Олімпійських ігор в Пекіні 2008 р. Олександр Сергійович Воробйов; майстер спорту міжнародного класу з плавання, чемпіон світу, багатократний чемпіон та призер України, Європи та світу Дмитро Олександрович Краєвський і старший тренер збірної команди з академічного веслування Дніпропетровської області Борис Михайлович Маркін.
Під час конференції присутнім випала унікальна можливість безпосередньо від учасників олімпійських ігор довідатися про цікаві факти їх біографії та спортивного шляху, поставити їм запитання. До речі, почесні гості нагородили призами авторів найкращих і найоригінальніших запитань та найактивніших студентів. Зустріч та спілкування з такими дивовижними людьми мали важливе значення для випускників коледжу в розумінні перспектив, що відкриваються перед ними.
Після завершення прес-конференції з відомими спортсменами-олімпійцями та видатними тренерами розпочалося пленарне засідання студентської конференції «Легенди олімпійського спорту». Його відкрила доповіддю «Всесвітні ігри в міжнародному спортивному русі» кандидат фізичного виховання та спорту, доцент, декан кафедри Олімпійського та професійного спорту Дніпропетровського інституту фізичної культури та спорту, а в минулому − випускниця Дніпродзержинського коледжу фізичного виховання, Долбишева Ніна Григорівна.
Продовжив пленарне засідання студент Дніпродзержинського коледжу фізичного виховання Акімов Олексій, який виступив з доповіддю «Біомеханічні аспекти виконання базових рухів у дзюдо», що була виконана під керівництвом директора коледжу Чибісова В.І. Особливу зацікавленість молодих дослідників Дзиґи Юрія і Павлюк Наталії викликали історії сходинок до олімпійських вершин випускників коледжу минулих років легкоатлетки Людмили Лисенко-Гуревич та заслуженого тренера України з художньої гімнастики, Героя України Альбіни Дерюгіної.
На секційних засіданнях студентами були презентовані власні дослідження легенд олімпійського спорту. Це був своєрідний науковий форум, який поєднав різні рівні підготовки наукових досліджень від студентських пошуків до досліджень дійсно наукових за своєю суттю.
Студентська конференція стала справжнім святом творчості, під час якої молоді дослідники змогли продемонструвати свій рівень знань, умінь, можливостей, що, безперечно, є результатом великої й кропіткої творчої роботи викладачів не лише спеціальних дисциплін, а й усього педагогічного колективу навчального закладу. І хай на довгі роки коледж залишається колективом, об’єднаним ентузіазмом, добром, життєлюбством.

План
1. Дніпродзержинський коледж фізичного виховання
2. Історія розвитку коледжа
3. Гордість коледжу є олімпійські чемпіони, заслужені майстри спорту: Султан Рахманов, Людмила Лисенко-Гуревич, Альбіна Дерюгіна
4. В.І.Чибісов – директор коледжу з 1997 року
5. Організація регіональних науково-теоретичних конференцій.
6. Студентська конференція «Легенди олімпійського спорту».
7. Гості відвідали музей трудової та спортивної слави коледжу та виставку надбань викладачів предметних та циклових комісій.
8. Прес-конференція «Олімпійці серед нас»
9. Нагородження призами авторів найкращих запитань
10. Пленарне засідання студентської конференції «Легенди олімпійського спорту».
11. Секційні засідання - студенти презентовали власні дослідження легенд олімпійського спорту.
12. Студентська конференція стала справжнім святом творчості.

Категория: Новини освіти | Просмотров: 1008 | Добавил: andryustanya | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
avatar


Copyright MyCorp © 2024
Сделать бесплатный сайт с uCoz